L’hort

De mica en mica ens vam anar fent amb la nova  situació a la casa i com encara ens quedava un tros de terreny per arranjar, de seguida va venir l’idea de fer l’hort i també una cisterna per recollir l’aigua de pluja.

En tot lo referent a l’hort vaig tornar a gaudir de tenir a l’avi Parés al costat que em va instruir sobre les llunes, les èpoques de sembra, el reg, la terra i un llarg etc.
A mida que anava aprenent, també anava cercant una vessant mes ecològica en tot el que tenia a veure amb les gallines i l’hort.

El principi, el sistema de rec que feia servir per l’hort era a “manta” o inundació i el tipus d’adob consistia en un tractor un cop l’any ple de fems d’una vaqueria propera, i puntualment una mica de sulfat de ferro. Poc a poc vam anar millorant el sistema de rec fins arribar al gota a gota.

 

Per aprofitar al màxim l’espai i guanyar una mica de terreny a la pendent vaig afegir uns 9 m³ de terra preparada per hort i jardi del Burès, tot plegat uns 40 m² d’hort. Cap al final del terreny hi havia un pi enorme que de seguida que la terra va tenir nutrients i humitat va desenvolupar una copa immensa juntament amb una quantitat d’arrels escampades per tot l’hort. Tot  just començava a amoïnar-me per   les dimensions de la qüestió, quant va venir una forta ventada que va tombar el pi de soca-rel a sobre de l’hort.

Aquesta entrada s'ha publicat en Adob, Arrel, Cisterna, Galliner, Llunes, Reg, Sembra i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a L’hort

  1. Xavier Valls ha dit:

    En hora bona a tota la família i en especial en a tu Toni per sembrar entre nosaltres aquestes llevos de coneixements vers l’horta ecològica , que , dia a dia van creixent i despertant-nos la sensibilitat i un millor coneixement . Us encoratjo com a pioners a seguir aquesta tasca col•laborant així pas a pas a deixar a les generacions avenir un millor mon i una millor terra en la que viure-hi.

  2. julia Valls i josep ha dit:

    hola toni, he vist el que ensenyes en el teu blog i m´ha sembalt molt bona idea ensenyar-ho els teus amics, però he de dir que jo ademès de veue-ho en persona he tastat alguns dels teus productes, com els tomaquets i els ous, que són els millors que hem menjat mai, anim i endavant amb al teu hort.

Deixa un comentari