Pàmies, un agricultor de Balaguer

Aquesta entrada no es la que tenia pensada per avui però després de la visita del dissabte als hivernacles de Pamies Horticoles he decidit canviar-ho i comentar  com va anar….
Per qui no ho sàpiga i li vingués de gust anar-hi, hi fan visites guiades els primers i tercers dissabtes de cada mes a partir del mes d’abril i fins la tardor, comencen a les 11 del mati fins al voltant de les 14 hores.

Normalment les fa ell i la gent de la “Dolça Revolució de les plantes medicinals“. Si ens interessa, es poden adquirí  les plantes  fen una donació de tres euros, també tenen planter de moltes varietats diferents i una mica de botiga a on tenen entre d’altres: Stevia secada per ells, algunes llavors per sembrar i producte del que produeix en els hivernacles (mesclum) una barreja de fins a 14 varietats diferents de plantes per fer amanides.

No mes arribar al lloc ja es veu el assecador solar indirecte, construït  per al Sol , de 33 m2 de superficie  com podeu veure a les fotos es immens i el fan servir per assecar plantes i llavors. L’assecatge està controlat elèctricament mitjançant un termòstat que en funció de la temperatura de l’aire que entra a dins de l’armari, regula la velocitat de l’extracció amb un parell d’extractors, no deixant que l’aire calent de dintre arribi a altes temperatures i afecti a les propietats de les plantes.
Al costat, una estesa important de safates amb tota mena de planter.
A continuació els hivernacles, a on hi han les plantes de l’associació i les pròpies de la organització (Pàmies Hortícoles).
A mida que ens va ensenyant i  explicant (amb anècdotes incloses), les diferents propietats de les plantes mes provades,          ( Stevia, Epilobi, Les Kalanchoes, Lepidium, Perilla o Shiso) ens anem  quedant boca-vedats i a al mateix temps li començam a fer preguntes per aclarir dubtes.
A la foto es pot veure perfectament de quines plantes es tracte.
Un cop acabada la ruta qui vulgui pot agafar una caixa i anar omplint-la de les plantes de la llista i a passar per caixa.
Per acabar us deixo el link de l’ultima entrada de Josep Pàmies en el seu bloc: Una alternativa a les retallades sanitàries val la pena llegir-lo, creieu-me!!!!

Aquesta entrada ha esta publicada en Assecador solar, Epilobi, Herbes remeieres, Josep Pàmies, Kalanchoe, Lepidium, Medicinals, Mesclum, Pagès, Perilla, Shiso, Stevia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Pàmies, un agricultor de Balaguer

  1. Armand Enseñat ha dit:

    Em sembla que a molts dels que tenim un petit hortet de cap de setmana, on fins ara només hi feiem tomàquets i mongetes, ens ha entrat un raig de llum al cervell.

    Moltes gràcies

Deixa un comentari