Repassem

Ja podem fer una mica de repàs de com va el tema,començant per les patateres seguint amb el galliner, els fruiters, l’hort….

Les patateres encara no les he tingut de regar doncs les dues vegades que he estat a punt de fer-ho a plogut com per no caldre mes aigua, o sigui que fantàstic. Per altre banda el fer servir palla per tapar el compost en la sembra de les patates, a comportat una gran germinació de blat ja que la palla no estava gaire triada i tenia molta llavor, que amb l’aigua caiguda a fet que hi hages molta naixença, les he anat arrencant i ara es veu força be, d’a aqui un mes aproximadament ja es podran treure les patates.

El galliner va la mar de be, les gallines ponen a bon ritme, es veuen ufanoses i el gall fa goig. suposo que d’aqui no gaire ja es posarà alguna gallina lloca, serà el moment de preparar-li  l’espai adient per que tot vagi rodat, tal com ens explica el reportatge de l’ultima revista de La Fertilidad de la Tierra.
                                                  L’hort, (ara fet en dos trossos de Parades en crestall) hi ha un millor accès, i un estalvi d’aigua important ja que tinc mes opcions de seleccionar a l’hora de regar. El primer tros ja porta un mes plantat, de fet aquest cap de setmana ja he posat les canyes a les tomaqueres i he fet la primera collita de  fulles per amanida. 

També hi han uns quants cargols i llimacs que m’han fet la guitza

 i s’han cruspit unes quantes mongeteres, per posar-hi remei he posat uns pots tapats amb cervesa, que tenen uns forats laterals per on entren els animalons atrets per l’aroma i acaben ofegant-se. Aquesta solució la poso en practica en casos d’urgència. Justament ara un company amb el que vaig anar Pàmies Hortícoles m’ha fet arribar informació d’un producte que vam veure als hivernacles, el producte en qüestiò es diu ferramol i en Pàmies ja ens va fer l’explicació prou convincent de com es fa servir. A l’altre mitat he acabat de collir les faves que quedaven juntament amb la resta de vegetals i ara he preparat el terreny per muntar quatre parades mes.
 A qui he vist aquest dies es a la tortuga  que ja ha sortit de la letargia hivernal, ja porta uns quants anys amb nosaltres, ella va al seu ritme menja enciam i cargols i ens fa il.lusio veure-la de tant en tant pels voltants de l’hort.

Aquesta entrada s'ha publicat en Galliner, Josep Pàmies, Llavors, Ous, Palla, Parades en Crestall, Patates, Reg, Tomaqueres, Tubercles i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari