Enllaços

Revistes
Agrocultura
Agro-cultura és el pont de comunicació entre els diferents protagonistes i operadors de la producció agrària ecològica en les terres de parla catalana. Es dirigeix principalment a pagesos i ramaders, tècnics agrícoles, elaboradors, comercials, estudiants, consumidors i persones sensibles o properes amb el món agrari.

La Fertilidad de la Tierra
L’editorial La Fertilitat de la Terra va néixer el 2000 amb vocació de fomentar i difondre l’agricultura i ramaderia ecològiques i el consum ecològic, que contribueixin a millorar l’entorn ia recuperar cultura i paisatges. La coordinem un equip de periodistes especialitzats que des dels 90 participem en aquesta tasca difusora en grups relacionats amb l’ecologia i sobretot amb l’agricultura ecològica. ambit espanyol.

Opcions
El Centre de Recerca i Informació en Consum (CRIC) és una associació ciutadana sense ànim de lucre i independent de qualsevol institució pública o privada. Té com a objectiu oferir informació per a un consum responsable a través de la  revista Opcions

Alimentacio i salut
Biosfera
BIOSFERA, és una botiga d’aliments biològics, amb un apartat de productes naturals (neteja de la llar, cosmètica, encensos, accessoris, etc.) Us oferim màxima qualitat, serietat i confiança. Així com assessorament perquè feu de l’alimentació una eina per créixer a tots nivells.

Cal Valls
Cal Valls es una  empresa familiar, dedicada des de 1978 a la producció i elaboració de sucs i conserves vegetals de cultiu ecoògic.Està ubicada en un poble de la provincia de Lleida, Vilanova de Bellpuig ( Catalunya-Espanya).

Can Perol
A Can Perol volem arribar a casa vostra, directament des del camp. A través de Can Perol us oferim fruita i verdura de la comarca del Baix Llobregat, fresca i bona, conreada seguint les pautes de l’agroecologia. A més, també us oferim pa i pastissos de la Pastisseria Vila, elaborats en un obrador que des dels anys 50 treballa de manera tradicional.

Delaterra
Productes biològics i comerç just A domicili; 1100 product. amb aval!

Eines
Ecoprac
Ecoprac és una empresa familiar que va començar pels vols de l’any 2000 amb la fabricació artesana d’eines manuals d’acer inoxidable. En un principi, era més un hobby que feiem a hores perdudes i que continuavem perquè creiem en el projecte. Poc a poc, ens hem adonat que són eines que faciliten molt la feina a l’horta.

Llavors
Esporus
A Esporus realitzem tasques de revaloritzacio, divulgació i recerca de nous usos de varietats locals.
La nostra vocació és la de vetllar per aquells aspectes relacionats amb la biodiversitat cultivada que a casa nostra actualment estan més mancats, com és la conservació de varietats de conreus herbacis i les tasques de revalorització, divulgació, recerca de nous usos i garantir l’accés a aquest patrimoni, ja que la conservació en els bancs de germoplasma no garanteix l’accessibilitat al Patrimoni genètic agrícola per part dels agricultors.

Madre tierra
Madre Tierra és una empresa amb l’objectiu afavorir que les persones gaudeixin amb la pràctica del cultiu ecològic, expandint la seva creativitat en horts jardins vibracionals, per al benefici de la seva salut i la del medi ambient. La nostra missió és proporcionar mitjans útils per a l’obtenció d’aliments sans i de zones de cultiu harmonioses.

Kokopelli
Kokopelli Seed Foundation va ser creada recentment a desembre de 2003 per Dominique Guillet per sembrar en el cor del poble Nord-americà el missatge-llavor de l’Associació Kokopelli a Europa: l’accés a les llavors tradicionals és l’única via per alleujar la fam i promoure de manera sostenible La Seguretat Alimentària i la Sobirania Alimentària

Les Refardes
Som un col·lectiu dedicat a la investigació, l’assessorament, la formació i la divulgació en energies renovables i agroecologia.
D’una banda, pretén conscienciar, potenciar i normalitzar l’ús d’energies socialment i ecològicament sostenibles; i de l’altra, treballar per a la biodiversitat amb l’impuls de la producció i el consum de varietats locals mitjançant un model agroecològic.

Pagines personals
Mariano Bueno
Tinc 50 anys. Vaig néixer i visc a Benicarló. Sóc expert en geobiologia, cultiu ecològic i biohabitabilitat.
Visc en parella i tinc un fill de 11 anys. ¿Política? El benestar de la gent.¿Déu? Som part de la llum universal: cada dia em sento més espiritualymenos religiós.

Ecoaldea
El 1996 està a l’illa d’Eivissa, vaig iniciar un web personal de fitoteràpia amb algunes monografies de plantes medicinals. Fruit d’aquell treball vaig publicar Plantes d’Eivissa i vaig seguir oferint informació i continguts de medicina natural amb un sol objectiu: fer arribar la medicina natural a l’abast de tothom per mitjà d’Internet.

El Vergel de las Hadas
És una iniciativa familiar desenvolupada per Santi Soto i Adalú-Marcela Pereira i els nostres fills: Gineas, Yarií i Dain, unint les nostres vocacions, coneixements i capacitats per a dur a terme el nostre projecte de vida.

Botanical online
Web amb força informacio sobre plantes de diferents tipus tambe fitoterapia i altres.

Foros
Infojardin
Foro bastan complert de jardineria i horticultura

Conrreus
Parades en crestall
Benvingut al meu portal on us presento els dissenys Parades en crestall i el mètode que duu el meu nom. Des d’aquí podràs conèixer de prop com és possible fer una horticultura ecològica, senzilla i respectuosa al màxim amb el medi ambient, en poc espai, gran estalvi d’aigua, de fàcil iniciació i manteniment, molt productiu i bell com un jardí.

Hort Urba
En Josep Maria, seguint el seu desig de tenir el seu propi hort va començar a tirar endavant un experiment per a satisfer-lo. Va començar a cultivar hortalisses en una taula de cultiu en la qual havia posat compost . Poc a poc va anar resolent les dificultats tècniques que li presentaven aquest sistema de cultiu i quan els seus amics anàvem a casa seva ens lluïen els ulls en veure el petit hort que tenia al seu terradet. Quan l’experiència va tenir prou anys com per estar segurs que allò funcionava el vam convèncer que posés aquell sistema a l’abast d’altres persones.

Meteorologia
Les LLunes
Un cop més, en acabar l’any i per celebrar l’entrada del nou, el Parc Agrari del Baix Llobregat edita el tradicional Calendari de les llunes. Com en les passades dotze edicions, el calendari del Parc mostra les fases de la lluna de tot l’any, dia a dia.

Meteocat
A més de tota la informació meteorològica i climàtica que es pot consultar en aquest portal, els ciutadans també tenen disponibles els següents serveis i canals:
Informes pericials, meteorologics o climatics
Imatges radar i llamps al  mobil

Associacions
Vida Sana
El 1974 un grup de consumidors preocupats per la contaminacio del medi ambient i dels aliments que consumien es van reunir per iniciar accions sobre la base de recuperar agricultors que volguessin iniciar-se en la practica de l’agricultura biologica, que havia començat ja feia uns anys en altres països europeus

Fundacio Terra
Millorem la cultura ambiental amb un canvi de perspectiva. La Fundació Terra té per objectiu canalitzar i fomentar iniciatives que afavoreixin una més gran responsabilitat de la societat en els temes ambientals. La Fundació Terra treballa amb l’esperit que “els petits canvis són poderosos”.

Som lo que sembrem
Som lo que Sembrem és una plataforma sortida a partir de l’Assemblea Pagesa de Catalunya per donar suport a una  iniciativa popular contrària als cultius i aliments transgenics a catalunya  . La plataforma està formada per més d’un centenar d’organitzacions catalanes, com  Ipcena, entre d’altres.

Associacio L’era
L’Era, espai de recursos agroecològics és una associació de recursos i suport per a la producció agrària ecològica i l’agroecologia. De fet, L’Era és el nou nom per l’associació Amics de l’Escola Agrària de Manresa.

Dolça revoluciò
La Dolça Revolució es una associació sense ànim de lucre que agrupa totes les persones que vulguin compartir les seves experiències positives fruit de l’us de les plantes medicinals i les ter’apies naturals no agressives.





Deixa un comentari